Contact tepelhoedjes
Medela
Contact™ tepelhoedjes van Medela maken borstvoeding mogelijk als aanleggen niet goed lukt of pijnlijk is, doordat pijnlijke tepels worden beschermd en je baby makkelijker kan aanhappen.
- Voor het geven van borstvoeding wanneer het aanleggen lastig of pijnlijk is of als je platte of ingetrokken tepels hebt
- Bescherming bij gevoelige, droge tepels en tepelkloven tijdens de borstvoeding
- Gemaakt van transparant, ultradun en zacht siliconenmateriaal dat comfortabel aanvoelt op de gevoelige huid
- Veilig en smaakloos voor je baby
- De vorm maximaliseert het huidcontact tussen jou en je baby
- BPA-vrij
Wat is een tepelhoedje?
Een tepelhoedje is een dun, flexibel stuk silicone dat je ter bescherming over je tepel heen legt voordat je borstvoeding gaat geven. Er zitten gaten in de punt, zodat je melk erdoorheen kan. Sommige moeders zijn bang dat een 'barrière' tussen hun en hun baby de intimiteit van het geven van borstvoeding wegneemt. Daarom hebben Contact™ tepelhoedjes van Medela een open gedeelte, zodat je toch kunt genieten van dat speciale huidcontact.
Wanneer gebruik je tepelhoedjes?
Er zijn drie gevallen waarin je het gebruik van tepelhoedjes kunt overwegen:
- als je pijnlijke tepels of tepels met kloven hebt;
- als je platte of ingetrokken tepels hebt;
- als het aanleggen niet goed lukt en je baby niet goed drinkt.
Je lactatiekundige of borstvoedingsdeskundige kan je adviseren of tepelhoedjes een geschikte oplossing voor jou zijn en kan je daarnaast ondersteunen bij alles wat er bij borstvoeding komt kijken.
Tepelhoedjes gebruiken
Was eerst je handen met water van drinkkwaliteit en droog ze goed af. Pak het Contact™ tepelhoedje bij de vleugels vast om het in de juiste positie te brengen. Als je het tepelhoedje vochtig maakt met water van drinkkwaliteit, blijft het beter plakken. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van het Contact™ tepelhoedje voor uitgebreide informatie over hoe je het plaatst. Het tepelhoedje moet comfortabel en zonder te knellen op je tepel zitten. De tepelhoedjes van Medela zijn verkrijgbaar in drie maten, dus is er altijd een die bij jouw tepel past. Meer details vind je in onze handige maatwijzer. Vergeet niet dat je ze na elk gebruik moet reinigen en eens per dag moet desinfecteren. Het is het makkelijkst om hier een magnetronsterilisatiezak voor te gebruiken. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor informatie over het reinigen en desinfecteren. Contact™ tepelhoedjes worden geleverd met een handig bewaardoosje, waarin je ze veilig kunt opbergen tot je ze weer gebruikt.
Tepelhoedjes voor pijnlijke tepels
Pijnlijke tepels of tepels met kloven kunnen meerdere oorzaken hebben. Het is dus belangrijk om de oorzaak te achterhalen, om te weten hoe je het probleem moet aanpakken. Als je pijnlijke tepels hebt, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst hydrogel pads of tepelbeschermers te proberen. Ook kun je hulp inroepen van een lactatiekundige. Als de situatie niet verbetert, kunnen Contact™ tepelhoedjes je tepels beschermen en kun je toch borstvoeding blijven geven. Deze tepelhoedjes zijn gemaakt van ultradun, zacht siliconenmateriaal en zijn comfortabel in gebruik, zelfs als je pijnlijke of droge tepels of kloven hebt.
Tepelhoedjes voor platte of ingetrokken tepels
Als je platte of ingetrokken tepels hebt, kan het zijn dat je baby het lastiger vindt om aan te happen, zeker de eerste tijd. Maar dat wil nog niet zeggen dat je het moet opgeven. Het kan gebeuren dat een ingetrokken of platte tepel niet tot aan het gehemelte van je baby reikt, wat betekent dat de zuigreflex mogelijk niet wordt gestimuleerd. Contact™ tepelhoedjes kunnen hierbij helpen door je tepel als het ware te verlengen. En omdat ze smaakloos zijn, proeft je baby niets bijzonders.
Je baby makkelijker aanleggen
Zoals je hierboven al kon lezen, zorgen tepelhoedjes ervoor dat je baby iets groters en stevigers heeft om aan te happen. Je lactatiekundige of borstvoedingsdeskundige kan controleren of je baby goed aanhapt bij gebruik van het tepelhoedje. Je moet ook de gewichtstoename van je baby bijhouden om er zeker van te zijn dat je melkproductie aan zijn behoefte voldoet.1 Over het algemeen zijn tepelhoedjes een tijdelijke oplossing. In de loop van de tijd neemt de zuigkracht van je baby toe en raak je gewend aan het geven van borstvoeding. Je kunt het gebruik van de tepelhoedjes dan mogelijk afbouwen.